BJÖRN KOMMER HIT!



Imorgon kommer bror Björn! Fan vad kul! Blir bara en 5- 6 timmars visit men ändå. Har redan planerat in fika med kusin Jonathan och annat kul. Welcome to NYC brooo! :D

Mickey mouse dance club



Tjejerna dansar loss på Mickey Mouse dance club, så söta! Jag har lärt dom ett par danssteg som dom stolt visade upp för mamma och pappa och inte minst Mickey.

3D



Anitra och jag innan en riktigt cool 3D show.

Tadaa!




My girls and I framför Slottet i Magic Kingdom. Disney World var en upplevelse och så himla kul. Även om 5 dagar är en lång tid på en nöjespark. D.W är gigantiskt, består av 5 olika nöjesparker och två vattenparker så vi hade allt att göra. Var helt underbart väder, runt 30 grader, vi badade i vattenparkerna, i polen på vårt jättefina hotell, åt mat, massor av mat. Isvari och jag var verkligen på semester och njöt av drinkar varje kväll, eller well, varje dag efter 3tiden :) Vi kom till ett regningt NY i torsdags men i fredags kom solen och värmen ikapp mig och det firade Paulina, Carro och jag med att sitta ute och luncha med en karaff sangria på St Marks Place. Underbart. Är springbreak nu och det märks. Stan är tom. Tom. Fast fullproppad på alla turistställen såklart. P bor på 52nd and 8th ave, precis var alla broadway shower är och det tar ca 10 min att gå ett block från suben till henne för alla horder av turister i det området haha.

Igår var det fotboll, Sverige - Portugal. Gick till en bar på Times Sq för första ggn sedan jag kom hit. Går aldrig dit om jag inte måste. Anyhow, mötte upp med My och några killar i hennes klass. Stället var packat. Med svenskar. Var som att komma hem. Filip och Fredrick var där, dom är här i NY och spelar in en ny Tv-show, ska dit som publik om ett par veckor. Spännande. Det var en hel del skådisar där också, Henrik han från Onskan var där med My´s polare och många som man vet vilka dom är men inte har en aning om vad dom har gjort. Svenska skådisar helt enkelt. Henrik var söt och halva min längd. Slog mig hur sjukt snygga svenskar är. Herregud. Att komma tillbaka från Florida och fått en reality-check hur amerikaner ser ut utanför Manhattan (feta, riktigt feta, åka-permobil-för-jag -är-så-fet-feta, noll koll på mode, magväska som ligger mellan fettvalkarna, 80-tals frisyr och blå ögonskugga) till att slängas in på en bar med heta svenskar. Hello! =)

Efter fotbollen kände vi att utnyttja att vi var på Times Sq och letade upp den äckligaste Irish Pub vi kunde hitta. Var inte så svårt. Drack lite vin, sen gick jag och P hem till henne med en flaksa vin och hade dansfest i hennes rum till alla gamla goda klassiker. Härligt. Mindre härligt är att utanför hennes fönster sitter en gigantisk billboard för Sports Illustrated med Bar Rafaeli http://fromthebeergarden.files.wordpress.com/2008/08/bar-rafaeli-04190701.jpg. Ge mig kompleks tack, ge mig.
Idag ska jag försöka ta mig till ett museeum för att senare gå till Broadway dance center och kolla på en klass med My. Kul!

Disney World.



..denna härliga syn? Min barndomsdröm går i uppfyllelse. At last. Kommer så väl ihåg när jag var liten. I slutet på min absoluta favorit video, den lilla sjöjungfrun, fanns det en reklam om Disney World Florida. En liten flicka som somnar och dömmer sig bort till det förtrollade Disney. Hela hennes familj åker luftbalong och får hälsa på Musse och MImmi, äta glass och hon har världens finaste prinsessklänning och guldhår. Kommer ihåg att jag brukade spola fram hela flmen bara för att avundsjukt önska att jag var flickan med guldhår.

Paulina kunde tyvärr inte följa med då hon inte vill riskera dåliga betyg i skolan, vi satsar på en resa till Bahamas i sommar i stället ok P? =)

Nu till min todo-list som är ganska packad....

Tvätta - check
Packa
Springa
Göra maikyr och pedikyr
Klippa mig
Köpa solskydd och silverschampo
Köpa lektyr och goooodis
Gå in till Urban och titta efter en cardigan
Göra mig klar
Fika med Erin kl. 12 .00
Hämta tjejerna kl. 2.30
Åka hemifrån 4.00
Flyga 6.00

Well, en punkt check iaf.  Speeda upp tempot nu så ses vi i Florida!

Oh, philharmonikerna igår var fantastiskt. Det inleddes med en israelisk percussion duo som kallar sig PercaDu´s. Två unga killar som slog mig med häpnad. Dom hade skrivit hela stycket själva och det var en musikresa från Indien till NYC med alla länder där mellan. Mäktigt. Andra delen var det 4 symfonistycken. Det 3e bäst. Min granne är förövrigt cellist i orkestern, lite kul.  Nej, speeda up tempot var det.
Love u all.

Sol.



..med denna utsikt. Vårt hotells pool. Eller vad sägs om...

Snö..




Idag kom var mitt internet segt. Hm, konstigt tänkte jag. Det är ju bara segt när det är snö ute. Tittar ut. Snö. Vad hände? Så nu tradar jag denna utsikt med....

Philharmonics på Lincoln Center.




Sitter på Starbucks på 87e och Lexington. Regnar ute. Märkligt hur fort man vänjer sig vid det fina vädret som hållit i sig ett par veckor nu. Men imorgon är det sol på väderkartan igen och imorgon kväll åker jag till Florida för mer sol och ca 30 graders värme. Ska bli så otroligt skönt och kul. Har aldrig varit på ett Disney-world förut så jag är riktigt exalterad. Jag åker dock själv med familjen som det ser ut nu. Merlen ska inte med, hon är gravid i 5 månaden, eller är det 6e? Vore inte så roligt för henne och vara med och inte kunna åka några attraktioner samt att man går mil per dag vilket inte skulle vara bra för henne. Hon kan knappt gå från huset till tunnelbanan förklarade hon för mig igår. Oh well, igår kom vi på den briljanta (extremt sent påkomna) idén om att Paulina kan följa med i Merlens ställe. Helt underbar idé som skulle göra min resa så mycket roligare och lättare. För att inte tala om kvällarna i downtown Disney hah. Har på riktigt hört att det ska vara bra drag där med Mickey och Mimmi och co. Vi började forska runt om ytterligare en biljett kunde bokas och visst, det skulle nog gå och ordna. Det som ställer till det är P´s skola. Hon har sina final exams nästa vecka. Hon frågade om det gick att skjuta på dom men det gillade, ganska förståligt, inte hennes professorer. Nu forskar vi vidare om det går att hitta en flygbiljett hem till P redan på måndag så hon inte missar tisdag och onsdag i skolan. Då skulle hon inte missa något då hon är ledig på måndagar. Verkar vara svårlöst och helt ärligt så klarar jag mig fint med familjen. Skulle såklart vara så. Himla. Roligt!!

Ikväll ska jag och P gå på the Philharmonics på Lincon Center. Ska bli skitkul. Vi ska klä upp oss riktigt tjusigt och efter konserten ska vi möta upp Erin för drinkar. Blir nog bra mycket lugnare än i måndags. P har sin första sluttenta imorgon och jag har 110 saker att fixa inför resan. Som att packa och tvätta. Allt i sista minuten. Vore inte jag om jag redan var klar. Erin pluggar förövrigt fashion design på Parsons och var innan det på St Marks i London. Kul!

Nu ska jag gå och ro om min lilla Anitra, hon klämde fingret i en dörr idag så jag har plåstrat om henne med hello Kitty plåster och gått till McDonalds och käkat glass.
Kk, skriver nog från sunny Florida nästa gång. Om jag överlever flygresan. Love you all.




Här bor jag.




Även om min dröm är en lägenhet i the Village får detta duga ett tag till. Mitt hus. Jag bor på 29e våningen och har utsikt över parken. Min rooftop är inte helt fel heller. Låg där uppe och solade förut ett slag. Ugh life is rough on me... Nämnde jag att Pinkberry (youghurt glass med valfria ingridienser som marshmallows, fudge, chocolate chip, m&ms), Maoz (bästa fallafel stället), Starbucks och McDonalds (även om jag bara varit där EN ggn) ligger i botten av mitt hus? Well. That´s that.

HAPPY ST PATRICKS DAY!



Igår var det st. Patricks day som firades för fullt i hela NYC. Det var gröna gubbar överallt. Stupfulla collageungdomar som gjorde hela stan lite galnare och roligare. Jag satt här på 34e gatan och 8 ave och iaktog alla som anlände till Penn Station med en mocca frappuchino i handen. Jag frös inte. Helt underbart. Skippade dock paraden och festandet för den delen. Gick till gymmet och avrundade med en filmkväll.
Ska ut och springa nu, ett varv i parken, innan det mörknar och blir kyligare. Måste ju bli beachfit tills jag åker till Florida på fredag. 3 dagar kvar. Good luck Sofie. Har börjat fusksola lite i alla fall, så jag inte bränner mig i det 35 gradiga Florida. ;)

LES.




I måndags mötte jag upp med nyvunna vännen Erin och hennes polare Alexis och Benny. Vi gick på spelning på Bowery Electric där Dopplergänger spelade. Erin är highschool friends med killarna i bandet. Dallas kom och mötte upp. Han bor bara ett block ifrån B.E. Spelningen var riktigt bra och många kända ansikten var på plats. Så kul att inse att jag verkligen känner folk här. Låter dumt i know. Det är en cool känsla i alla fall. P och jag var i Central Park och drack kaffe förut idag (är 20 grader varmt och strålande sol) och pratade om just detta. Att vi bor i NYC, har lägenhet, vänner, stammiställen, att vi hälsar på uteliggaren på hörnet från min lgh, att vi kan gå till våra barer och bli serverade "det vanliga". Att "det coola livet i NYC" faktiskt är vår vardag. Var en skön iaktagele och vi satt och bejakade varandra på en parkbänk i central park med solen skinandes på oss drickandes kaffe från Dean & Deluca. Lovely.

Tillbaka till måndagen var det en galen kväll. Så himla rolig. Vi träffade denna sköna snubben på bilden som gick omkring med ett plakat med 4 olika anledningar till varför han behövde ekonomisk hjälp. Detta var det minst uppseendeväckande. U figure out the rest.

Lovely.



Måndag igen. Varmt och sol i NYC, lite disigt. Lyssnar konstant till Glasvegas. K-o-n-s-t-a-n-t. Well jag kan bryta av med Sex on fire, Kings of Leon då och då. P och jag ska gå se Glasvegas den 28e i Williamsburg, längtar!

Helgen har varit riktigt skön. Varmt och soligt. Förstartade helgen i torsdags med konsert på Bowery Ballroom, Soundtrack of our lives spelade! Carro och jag drog dit för att möta upp Dan och hans kollegor från F.N. Stället innehöll en hel del förväntansfulla svenskar, såklart. Spelningen var grym, Ebbot är så mäktigt, näst intill magisk. Visste ni att övriga bandmedlemar är riktigt hunkiga? Och unga? Jag och Carro blev båda kära (på riktigt) i pianisten. Snyggingar eller inte, jäklar vad bra dom var. Bäst av allt var att dom spelade Sister Souround som sista låt, en låt jag faktiskt kan. (Jag sjöng givetvis med i alla andra låtar även dom jag aldrig hört förr).
I fredags hade jag mys hemma, för att gå upp tidigt på lördagen. Var en sån perfekt dag. Mötte upp med P och käkade frukost, drog oss ner till Union Sq och drack kaffe i parken. Satt där i ca 3 h och tittade på filminspelningar, konstnärer och hundar. Åh vad jag vill ha en hund! En kompis Carly frågade om jag kunde vara dog-sitter åt hennes pojkväns 9 veckor gamla cocker spaniel valp. Just den dagen kunde inte Sofie, skit skit. Blir väl fler tillfällen hoppas jag.

I lördags väntades utgång, packade en kasse full med kläder och skulle bege mig till P. I hissen tänker jag vad komiskt det skulle vara om min kasse gick sönder på suben. Kunde riktigt se det framför mig, kläder som sprutar ut åt alla håll. Kollade runt på kassen. HALVA underdelen av den var trasig!! Tänkt, detta senario hade utan tvekan hänt om jag inte hade skyndat mig upp och bytt kasse. Ha.
P och jag tog det lugnt, lyssnade på musik och drack lite vin. Efter ett tag kom Asdis och joinade, sen var det dags för mig att dra vidare. Hade en dejt to attend. Mötte upp min dejt i Meetpacking och tro att jag blev lite paff när det gick upp för mig att vi skulle på salsaklubb. Yesbox. Fast jäklar vad kul det var. En riktigt lyckad första dejt med massa dans. Runt halv två drog jag vidare till P och tjejerna för att fortsätta dansandet, blev ett par klubbar i Chelsea. Kul!

Gårdagen var en go söndag, Jiye kom hem till mig och vi degade och lyssnade på musik, gick en långpromenad, gick till en fleamarket, sen till... café Lalo. Tycker verkligen om det stället, så grymt goda tårtor, jag som aldrig varit förtjust i tårtor. Det har ändrats kan jag lova. Satt och trycke i oss tårta i ett par timmar (i know) för att sedan sluta upp med Carro och My. Vi gick till Broadway Dance Center för en dansuppvisning. Det var kul, träffade lite gamla danspolare från Sverige. Kändes konstigt men på ett bra sätt. Kan inte förklara. Jag var dock inte helt imponerad av föreställningen.. Men fick inspiration och en jäkla lust till att ta upp dansen lite smått. Ett par lektioner i veckan får det bli. Ska börja nästa månad.

Ikväll ska jag med min polare Erin och se Dopplergänger på Bowery Electric. Jag känner Erin genom killarna i Des Roar, hon pluggar på New School så jag ska passa på att fråga ut henne ordentligt om skolan ikväll. Jag letar för fullt efter bra skolor och utbildningar, finns så mycket. Hjälp.

Nepp, nu är det tvätt som gäller. Sedan hem till P för lunch. Är redan superhungrig. Kk, o long my loves.

Söndag på café Lalo.




Chocolate lovers cake and Chocolate brownie cheesecake. Need I say moore?

Sol och lördag = helt okej.

Tjabbalägetfan?!

Idag är det

NYRR 8000 in Central Park


Alltså halvmarathon om jag förstått det hela rätt. Paulina och Asdis försökte få med mig på det här spektaklet, dom var själva supertaggade. Tills dom IGÅR kom på att dom glömt anmäla sig?! Ha, jorå det är ju också en ursäkt för att slippa springa. Skit, nu kunde jag sagt att jag skulle springa jag med. Hade varit min line för hela veckan "Jo, jag SKULLE sprungit maraton i Central Park dårå men min kompis glömde anmäla oss....Synd för jäklar vad jag ville springa den där halvmaran.."

Jag ska gå ner nu och posta Måns nya tv-spel RE 5 (eller för lekmannen, Resident Evil 5). Vore tacksam om the postoffice vill vara mer vänliga idag så inga IDkort försvinner igen. Sedan knallar jag till Central Park West och möter upp med Caroline, köper kaffe och går en sväng i parken. På mötande sida till the runners. Så jäkla kul att se deras blickar på oss när vi går obekymrat med solbrillor på och en laaateejjjj i handen. Moahah. Det gjorde alltid jag och Zoe, vårt söndagsnöje. Har en kompis, Rafn (uttalas Rappe, tänker alltid på snus när jag säger hans namn, som ska springa. Han är förövrigt min nya running bud, han bor här på upper west side så det är jättebra att ha någon som drar med mig ut. Observera draaaar mig ut. Så honom ska jag heja extra på. Heja heja!

So long.

GRATTIS PAPPA!!!



Grattis världens bästa papps!!!!!!
Hoppas du har det goast på Bali och njuter i en hängmatta =)

Du har en utekväll i NYC innestående!
Massa pussar! Älskar dig!

Fasen jag är på g…



Hah, bästa bilden på Dallas.


Blev ingen konsert igår, nöjde mig med Gossip Girl, One tree hill och THE CITY! Men jag hade inte dåligt samvete för min hemmasittarkväll. Nej då. För igår var jag så himla produktiv. Sysslade med att få tillbaka mina pengar jag har fått lägga ut när jag har varit hos farbror doktorn. Min sjukförsäkring är ett skämt och dom gör allt I sin makt för att neka mig mina pengar tillbaka. Känner mig dock ganska så lugn, har ALLA papper I ordning, ALLA kvitton, påsar, lappar och burkar kvar. Allt med mitt namn på. Borde vara ok. Det lite komiska är att jag ska beskriva exakt var/när och HUR skadan/sjukdommen uppkom. Well, halsflussen är inte svårförklarad. Min fot som blev infekterad och stor som en fotboll blir dock mer komisk.
“Var: På tunnelbana nr 4, gröna linjen, NYC.
När: kl. 2.45 pm.
Hur: En gravt överviktig man trampar mig på foten, trampar upp ett stort köttsår som sedan blir infekterat och resluterar I att jag ej kan gå.” Eh, funkar? Jag kanske ska fila på förklaringen?

Igår var jag ute och sprang. Jovisst, jag har börjat springa. Tycker t.om. om det. Galet. Trodde jag aldrig. Tycker om det till den mån att jag vill köpa springbyxa och springjacka. Det ni! Igår blev det en 30 min runda. Sprang upp till 90e gatan Broadway, svängde over till Central Park West, spang parken ner till 60e och sedan hem. Mycket bra mycket bra. Var en stor filminspelning I parken, massor med folk och trailers och smikörer och fotografer, hela kittet. Fick en varm och skön känsla av att ja, det ÄR film jag vill jobba med. Frågan är bara på vilken sätt? Hann inte kolla efter kändisar i och med att jag sprang i sådan väldig fart. “Ingen kan komma ikapp mig!” Tänkte jag, till en 60 årig gubbe (sorry pappa) kom ikapp och OM mig… Illa. Ville nästan ropa, “It´s my first run in YEARS, old man, just so you know. Don´t think you are something, HUH?!” Men jag bet mig I tungan och försökte springa om gubben, vilket jag inte lyckades med och bytte då löpled för att slippa se fanskapet.
Idag på gymmet sprang jag interval på löpbandet i 30 min och hade sedan mage och styrka. Nu sitter jag och cravar för m&m´s och en chokladkaka jag såg på reklam förut. Den är av mörk 70% choklad med fiiinaste godaste jordnötsmöret inuti.. Mmm.. Är det första jag ska göra när jag slutar jobba om en timma, springa till Rite Aid och shoppa goooodis. Because I´m worth it damnit.

Ringde min kompis Dallas förut, var dålig mottagning. Vi har ganska grov jargong när vi pratar så jag började gå på om hans kassa mobil och hans dåliga uttal. “Har du talfel ällä??” Ni får fantisera ihop dialogen själva. Tills jag får bra mottagning och hör att det inte alls är Dallas jag pratar med… Det är hans mor… Oops. Himla käckt, “Oh, mrs. Mortensen, I´m so sorry. Hi, so nice to finally talk to you.. Eh hehe.. I´m usually not that rude to your son, haahheh…” Sofie.. Ush, I´m Swedish and blond and you can call me Inga.

Nej, nu är mina chokladcravings för svåra att motstå.. Ska gå och rota I skafferiet… Hoppas på fynd! Peace.

Gabby in NYC.




I lördags kom Gabby till NYC. Hon har bott i Chicago sedan 5 månader där hon gör ett internship, men nu kom hon hit för att göra NY över helgen. Vi möttes upp på 7ave and 34th st. Var så lustigt för det kändes precis som det var igår vi sågs och att träffas i NY var inte det minsta konstigt. Skönt när det är så tycker jag! Var två jättemysiga dagar och vi hade sån jäkla tur med vädret. I helgen har det varit 20 grader och SOL. Överlägset bästa helgen sedan min födelsedag som också var sådär vårig och varm.
Vi började med att gå hela broadway down, passerade Flatiron Building och ett välbehövligt stopp på Jamba Juice på 14e gatan, fortsatte ner till Houston och gick till 1 ave och mötte upp min franska vän Michelle (hon jag var på modevisningar med). Blev en kaffe i solen, sedan shopping. Efter ett par timmar var vi vrålhungriga och jag tog självklart mitt sällskap till Lil´Frankies på 1st and 1 ave. Så jäkla god mat. Tror jag har varit där 39 ggr nu.. Nästan. Var där senast med Jon på alla hjärtans dag så nu var det verkligen dags igen! Blev mozarella ost till förrätt, pizza och ETT glas vin. (skriver ETT iom att jag slutat dricka alkohol på en månad, gav mig dock tillstånd till 2 glas rödvin per vecka. Rödvin räknas väl knappt som alkohol? Eh, kom igen, 2 glas? Jo, det får gå. Slutar med alcohol ett tag efter en ganska skrämmande viktökning det senaste samt att min snurrighet börjar bli på gränsen till illa. Läs min container inlägg och nicka. Sorry, lång parentes.) Var en supermiddag med underbart sällskap. Blev lite paffa på att mozarella osten till förätt gick på 23 bucks hah.. Oh well, god var den.
Sedan callade vi det en night.
Mötte upp Gabby på söndagen igen och tog henne till mitt rooftop. Är den bästa utsikten härifrån. Ser heeeela Manhattan! Och halva Jersey om man vill titta ditåt. 
Drog vidare för shopping på Urban Outfitters som följdes av kaffe på mysiga Arte Café som ligger på 73rd and Columbus. Långpromenad efter det. Gick och strosade i parken tillsammans med säkert 2 miljoner andra. Härlig känsla. Åkte ner till Union Sq och hamnade på Coffee Shop och satt utomhus kl 6 på kvällen och drack ETT glas vin och åt dom godaste pommesen i stan. Satt och pratade om allt mellan himmel och jord och skrattgrät bort mascaran. Helt plötsligt hade flera timmar gått och dags att åka hem. En lugn men superskön helg.

Idag har jag pluggat spanska, går ok. Är inte helt motiverad ska erkännas, inte än iaf. Nu är det lite för lätt. Tappar alltid lust och vilja när saker runt om mig är för enkla. Började helt plötsligt nu uppskatta mina barn som testar mig varje sekund varje dag hah. Ehum.
Har varit hos P hela förmiddagen, käkade lunch och bara hängde. Riktigt mys. Ska mötas upp senare för att kolla på Gossip Girl, One tree hill och THE CITY!. Om vi inte åker på des Roar som har spelning ikväll.. Får se, håller er uppdaterade!
Nu ska jag hur som helst till gymmet. Är så jäklad taggad!! Har verkligen börjat trivas med att gymma. Plus att Brandon gör vistelsen så mycket roligare. Och snyggare. Moahah.
So long fridens liljor.

Skit också..



Telma och jag har länge gått och tänkt på att öppna en Pet supplie store här i NYC. Det finns ju redan Pet supplie stores över hela city men vi tänkte specialisera oss på fish grooming, Tills jag herromdagen såg denna Pet supplie storen vid Union Sq, SKIT! Men det är lite vilseledande, är det "Fish AND Grooming" eller "Fish Grooming"?!! Är det 2a alternativet är det fortfarande fritt fram, så hoppas på det! To be continued...
För övrigt har vi redan hittat lokal till vår Pet Suplie Store. I Soho finns ett 4 våningshus till salu. Vår tanke lite kort: Pet Suplie Store med Fish grooming på bottenvåningen, Pilates och dansstudio på 2a våningen dit man FÅR ta med sig sin kära hund eller fisk efter dess grooming. Alt. kan man lämna djur eller fisk för grooming och samtidigt gå på pilates alt. dans. 3e och 4våningen kommer vara vår etage lägenhet med tillhörande rooftop. Behöver nu bara en generös finansiär. Frivillig, någon?

I´ve been into the dumpster and back...


Som en del av er minns förlorade jag min plånbok för ca 2 månader sedan. I den fanns bla. mitt körkort. Jag har varit så himla lat med att beställa ett nytt, har mitt scuba diver licence och mitt internationella körkort tills vidare. Jag menar det är ju sååå jobbigt att gå hela tre kvarter bort till the Post Office, stå i kö och hålla på. Idag fick jag dock energi till att ta tag i det hela. Yes, jag är på g kände jag i morse, eller well, runt 1 tiden. Skulle ändå posta Mias paket som också dragit ut en smula på tiden. Sagt och gjort jag gick dit. Möts av en kö längre än köerna på Willys. Pust. Försöker slå död på lite tid med att tejpa Mias kartong, skriva hennes adress på en klisterlapp osv. När jag står i kön lutar jag mig över ett skrivbord för skrivunderlag. Detta gör även en dam som står framför mig. Innan jag vet ordet av det har 3 pers trängt sig före. Detta upprör damen framför mig. Bråk utbryter. Inte bara bitska "I was here first" meningar Nepp, "WHAT the FUCK do you think your doing???" Osv. Oh maj gaaaad. Jag höll mig passiv även om jag hade god lust att stå upp för både mig och min dam. Här är det dock riskabelt att tjafsa för mycket, man vet aldrig vad som kan vara nästa steg i folks agerande. (Tänker på mannen med pickadoll härrom veckan.) Damen och jag lät de tre arga förbiträngarna passera. När jag äääääntligen kom fram får jag reda på att jag använt "fel" tejp. Bort med tejpen och jag tvingas KÖPA tejp, 5 bucks. Använde ca 20 cm av den. Sedan duger inte min adresslapp, nej nej. Jag måste KÖPA en adresslapp. Dumma svensk. Fick bli en lapp med sött julmotiv Mia. Om inte detta vore nog skulle jag ha ett vanligt kuvert till mitt körkortspapper. Ett A5 kuvert i kartong fick jag uppläxande reda på att jag behövde för mitt lilla papper, 2 bucks. 40 min, ett bråk och 20 dollar senare är det hela klart. Vid detta laget var jag minst sagt irriterad, ganska frustrerad faktiskt men ändå så glad och lättad över att ha det gjort. Gick ut därifrån med bestämda snabba steg. Hade plastpåsen jag haft Mias paket i runt armen, gick förbi en sopcontainer och tog plastpåsen, knöcklade ihop den till en boll och riktigt drämde ner den i containern. Ett försök att demonstrera för mig själv hur jag kastade ner hela the Post Office. 3 byggarbetare stod och tittade förvånat på mig, jag tittade tillbaka och log triumferande.
När jag kommer hem sätter jag mig och skriver ett mail till min polare Sam. Han skulle ringt mig igår men glömde det med motiveringen "I always run around with my head cut off". Jag skriver tillbaka "I totaly know that feeling höhö". Efter att ha tryckt "send" fick jag en olustig känsla. Något fattas mig. Telma, ja men nej inte det. En hund, ja men nej. En pojkvän, ja men nej. Mitt internationella körkort och scubadiving licence? Gulp......

PANIK!!!!

Tokletar igenom min väska, inte där. Mina fickor, inte där. På med skorna och spurtar till sopcontainern. Målar upp skräck senariot att sopbilen precis har kommit för att tömma containern och jag tvingas se min kasse ätas upp och aldrig få mitt ID och därmed bli som han i "the Terminal", stuck in the States with no identety. Kommer fram och lättnad, ingen sopbil i sikte. Tittar mig omkring. Jag ser de 3 byggarbetarna. Tittar min runt på trottoaren, ett tiotal personer. Kan jag med? tänker jag. Ja, det kan jag. Hopar ner i containern och börjar leta runt. Och DÄR, där mellan ett par kaffemuggar från Starbucks ser jag den, den gyllene kassen. Kanske inte gyllene i sig, men dess innehåll. Sliter upp kassen och börjar fnissa hysteriskt, för visst finner jag mitt körkort och scuba kort däri. Whoho! Mina 10 åskådare tittar förundrat på mig och jag utbrister "My ID, I lost and found my ID!"  Folk börjar applådera. De 3 byggarbetarna utbrister "Wow, girl you have a good memory! Come have coffee with us and celebrate". Nu har jag mina ID handlingar och 3 nya vänner. Slutet gott allting gott. Förutom min odör då kanske..

LES.



I LES (Lower East Side) stannade vi till på en liten fleamarket som innehöll alla prylar du önskar att du aldrig ägt. Fanns så himla mycket roliga onödiga saker, bla en tomte på 3 meter i trä, denna kista med tillhörand död bäbis (WTF???), begagnade s&m redskap och annat smått och gott. Älskar NYC. Dom hade dock massa med snygga billiga smycken. Jag skippade döda bebisen i kistan och slog till på ett guldhalsband med en gigantisk vigselring som berlock. 10 bucks, inte helt fel.

Idag är SNOWSTORM-en över och ett soligt (men kallt) NYC visar upp en underbar dag. Har varit och druckit skinny latteeeejjjj med Paulina och pratat stora livsfrågor. Och skor. Ska kila nu och köpa ett par klackar jag blev helt förtrollad av. Visar senare Mia =).

Ps, för er som tror att jag uppväger min bloggdvala med 10 inlägg på en dag, det är pga att jag inte är teknikerns tös och helt enkelt inte förstår hur man laddar upp mer än en bild i samma blogginlägg.. Någon som vet? Hjälp?
Köss

Mysdag i Soho och LES.



Med bästa bästa Temlan.

Absint på the White Star..



.. resulterade i denns härliga bild. Danny, Dan och jag. Mer text överflödig.

Cousiiiiiinneeenn!



Jag har världens bästaste kusin, eller ja, syssling är det ju faktiskt. I torsdags hade han art exhibition i sitt loft, jag gick dit och drog med mig Telma (obviously), Dallas, Jon, Caroline och My. Det var helt knökfullt när vi kom dit så det tog ett tag att gå igenom loftet och se utställningen, men riktigt bra var det. Temat för utställningen var "Sick Love" och hade 9 konstnärer som ställde ut. Jag känner två av dom och det var jättekul att se deras verk. Vi drog sedan vidare till Dallas version av mitt the Ward, Max Fish. En riktig dive bar, men vi har alltid kul där. Sedan var det efterfest på the Arrow bar med alla utställare och gäster. Riktigt kul. Dansade loss med cousiiinneeen för att avsluta med en Stella på the Ward.

Är så glad att jag har Jonathan här!! Han omger sig med så sköna typer och jag har aldig en tråkig stund med honom och hans crew. Tack mamma för att du skvallrar med din cousin hah. =)

Hey hey hey hey!



Sofus i egen hög person.

Telma min och jag.




Telmus and Sofus.

SNOWSTORM!

Det är SNÖSTORM i NYC, alla skolor stängda. Denna snöstorm är ganska skrattretande, när jag tänker på hur jag definerar en snöstorm. För det första blåser det knappt, varav stormen ganska logiskt uteblir. Det är dock hela 25 cm snö, vilket visserligen är en del men kom igen. SNÖSTORMS- varning på alla tv och radiokanaler, alla skolor stängda, företag skickar hem sina anställda tidigt för det ohyggliga vädret. Såg på nyheterna nyss att 400 bilar har kört av vägen i NJ, började skratta när jag såg bildsekvensen. Oh maj gaaaad, det var på riktigt bilar som stod huller om buller längst vägen, en väg med ynka lite slask, knappt ens snö. Med några korta ord, det är en heeelt vanlig kall dag med lite snö och NY goes crazy. That´s America for you.


Igår var Telma och jag på UNO för pizza och ett par sista (på 6 månader) gemensamma Stella. På väg hem, precis utanför min byggnad går vi och pratar om rånet som skedde för ca 2 månader sen i tobaks affären runt hörnet. Hur läskigt det måste ha varit för ägaren och hur rädd han måste vara. När vi pratar om detta ser vi hur 5 meter framför oss folk börjar fly i panik. Sen ser jag en man stå och sikta med en pistol mot en annan man. 5 meter framför oss. 5 meter. Vi börjar sakta backa, tills vi kommer runt hörnet då vi på riktigt börjar springa för livet, beredda på skott och blodbad. Jag ringde 911 i all hast och kunde uppge vart vi var och singlament på mannen med pickadoll. Efter 20 sek !! kom 3 polisbilar, sen 3 till, sen 4 till. Tydligen tog dom in någon, men det verkar som det fanns en hotbild mot någon i byggnaden för polisen var kvar hela kvällen och nog står det en polisbil kvar tom nu. Läskigt. Hade hjärtat i halsen, så vi gick till närmsta vinbutik och inskaffade dricka. Var riktigt konstigt att sitta igår och dricka vin, mysa och försöka umgås som vanligt när vi vet att vi inte kommer ses på 6 månader... Fast Telma ska komma och hälsa på och min plan är att åka till Island i sommar med Dan, Danny och Paul och kanske Alan. Ska bli sååå kul.


Har varit så underbart att ha Telma tillbaka, men jäklar vad tiden går fort. Läskigt. Är så fruktansvärt jobbigt bara.. Detta är det jobbigaste uppbrott jag någonsin gått igenom hah.

I lördags var det en Isländsk fest på 76th and Central Park West som Telma anmälde sig till innan hon visste att hon skulle flytta tillbaka. Hon gick på middagen, sendan kunde jag komma och sluta upp. Kan sammanfatta festen med tre ord. Islänningar KAN festa. Vi hade så himla roligt!! Stannade till 1 tiden, drog sedan vidare för att ha en sista (på 6 månader) barrunda med killarna. Blev White Star och sen..... the Ward. Givetvis. Åh, vad jag kommer sakna T!! Jösses.

Vad mer har hänt sen sist? Massa.. Men inget "spektakulärt". Bloggar tidigare än senare nästa gång. I know Anna min uppdatering har varit KASS, men så blir det när man fyller vuxen och gammal. Minnet och orken är inte helt där längre.
Tills nästa gång vänner.
Kramar


RSS 2.0