Då har man varit på två-stjärning Michelin Restaurang.




Efter en natt i Alfabetic city tillsammans med Gonza och Theresa och Quina, på underbara klubben Lava Gina (förövrigt coolaste namnet på ett ställe, plus att Theresa och Quina jobbar där) var det lite segt att bli väckt halv tio imorse efter 4 knappa timmars sömn.
Men blev väckt av att William ringde så det var en bra väckning =)
Var förvånasvärt pigg, så jag gick upp direkt.
Fick sen ett msg av Telma som ville ses.

Åkte till henne i SoHo och började promenera runt. Jag ÄLSKAR SoHo. Speciellt efter dagens kulinariska upplevelse.
Vi gick vidare till Mulberry st och little Italy. gick in och ut på 7 ställen (vi har exakt samma kräsa syn på vart man ska äta) innan vi tillslut bestämde oss för pizza och cola. Ha. Tro att vi blev bestörta när dom inte serverade cola just idag.
Mot ställe nummer 8. Rakt över gatan. Ser en skylt med Michelin Guide skrivet på. Blir intresserad av hur dyrt detta ställle måste vara, säger till Telma att vi måste kolla bara för skojs skull. Döm min förvåning när dom mest utsökta pastarätterna ligger på 10 dollar! Repeterar,10 dollar!! Kyparna omsvärmar oss och är så stolta över denna två-stjärninga utmärkelse (såklart) och förklarar att det bara var någon vecka sen restaurangen fick sina stjärnor. Därav fortfarande dom gammla priserna.
"-Om två veckor får ni förvänta er att betala 3dubbelt för samma rätter" säger vår kypare.
Det är då jag ser:
Potato Gnocci with Napolitana mild tomatosause. $8.95

Spikat.

Det var den godaste gnoccirätt jag ätit. Utan tvekan. Med underbar parmesan och oklanderig service. Vår kypare blev dessutom förälskad i Telma och bjöd oss på Prosecco och jordgubbar.
Kalaset gick på 29 dollar ink tax. Helt galet. Vi dricksade rejält och kommer utan tvekan tillbaka ett par 7 gånger de närmsta två veckorna..

Tjo!

Il Palazzo


The man himself! Africa Bambaataa. Respect. ;)


Bästa reunionen och svettig natt i NYC..



Theresa är här!!!!!!!!!
Helt underbart, vi är sammanstrålade än en gång! T och jag gick Åsa dansskolan tillsammans och hon är utan tvekan en av mina bästa vänner! Var helt fantastiskt när vi träffades igår, var mer än ett år sen vi sågs sist så tårarna var berättigade. T är nu här med förhoppningrna på ett artistvisum, hon är bäst!

Kvällen eskalerade då Gonza tog med oss till en "hemlig" spelning med...
AFRICA BAMBAATAA!
The founder of hiphop som han kallas och också är. Var en ära att få stå på dansgolvet och dansa när han lirade den ena låten bättre än den andra. Helt galet. MAD RESPECT MAN, for ur mig när natten blivit morgon..

Idag har jag haft barnkalas för mina ungar, var superkul!
Plockmat, tårta, spelhall med alla spel man kan tänka sig, perfekt koncept för ett lyckat paraj. Jag fastnade dock framför maten. Speciellt mini-pizzorna. Mmm! Tåls att tilläga att jag behövde stanna ända till slutet för bärhjälp. Jorå, tre gigiantiska säckar presenter blev det. Själv köpte jag ett badskum till Anitra som såg ut som en princesskrona och en m&m-kikare till Tara. Båda 3 dollar styck. Herregud dessa ungar.. Det är galet, dom får nämligen veckopresenter varje fredag om dom har presterat bra i skolan. Spel till sina nya Nintendo ds och två böcker var fick dom i fredags. Helt sjukt. Tara fick t.ex. två böcker om yoga för spädbarn... ?! Age appropriate någon? Jäkla föräldrar som gör dumma ungar.

Nu ska jag vila lite, blev bara 3 timmars sömn inatt.. och jag har varit på kalas, ni förstår. Ska till en bar där T kompis jobbar och dricka vin lite senare. Hey, jag är i NY, denna stad sover verkligen aldrig och jag har alla planer på att when in Rome...

Kramar
s


Min nya favoritaffär, M&M store. Mmm...


Rangers game igen!





Med isländska vännerna Lisbet och Telma, och mina favvo Gonza!! Jag och Gonza känner varann sen två år tillbaka genom dansen, han har bott här ett år och dansar här.
Förövrgt var det 4 fighter i matchen. Riktigt brutalt, det mest galna var att när spelarna börar slåss jublar publiken något extremt, mer än när det blir mål. Domarna ingriper inte utan låter spelarna puckla på varnadra ett bra tag. Det värsta är att dom som låter mest är medelsålders män.. Tragiskt att se när dom går på match med sina barn. Men måste erkänna att det är lite lite lite kul.. ush, detta land transformerar mig redan!

Brooklyn Bridge


Lite om helgen.

Har haft en underbar helg och en skön måndag.

Har umgått med Àsdis och Louam, tjejerna från CT och två isländska kompisar till À, Lisbeth och Telma. Dom kommer jag se mer av är jag säker, fy vad kul vi hade!
Började med shopping och lunch i SoHo, vidare till 34th street, sen hem till L och T som bor i en helt fantastisk lägenhet i East Village. (Ska dit på bbq på lördag, för jo! dom har bakgård!) Förspelade lite där, gick sedan och åt den godaste salladen jag någonsin ätit på en spansk restaurang. Vi satt bredvid ett gäng som kom tjoandes in med en Emmy i hösta hugg, Emmy-galan var samma kväll.
Drog vidare till Telmas kompis Frankie som bodde i en ännu mer fantastisk lägenhet på 5th ave. Drack en drink där i väntan på "taxin" Frankie ringe efter. Joråså, när vi går ner på gatan står en vit strech limosin och väntar. Trevligt!
Åkte till en klubb, Mansio, som var så exlusiv att den blev trist. Drog då till en lite mer lättstämd klubb där vi dansade till morgonen.
GICK hem, 35 blocks, fick föjle av en trevlig islänning (dom invaderar!!), som är pojkvänn till en av Àsdis vänner. Han bor bara 3 kvarter från mig. Var så mysig att gå genom hela manhattan på morgonen, gick förbi alla kända spots som jag bara sett folk göra i filmer. Var så romantiskt, men inte alls i och med att jag delade det med en islänning och inte med William.....Känndes konstigt. William skaffa ett jobb och kom hit, NU!

Nu ska jag sova, upp tidigt och väcka flickorna och göra dom redo för skolan. Måste åka 10 min tidigare än vad vi brukar denna veckan. I och med EU topp mötet är massa gator avstängda tom imorgon.. Vill inte vara delaktig i att tjejerna kommer försent till skolan!

Hoppas ni mår bra familjen.
Massa kramar!

Mina tjejer fyllde 10 i lördags, detta annonerades givetvis på dagens Rangersmatch, som förövrigt var superkul! Goooo Rangers! Och Goooo alla svenska hockeyspelare!


Finaste svenskarna i NYC!! Malin, Kajsa och Raisa. Men var är Majsa?


Katten-på-huvudet-Mannen.


Fina Àsdis och Jag.


Jag, Mr. Cop, Malin och Raisa.


Vy från Top of the Rock.


Nästan framme.


US and the A!

Hej allihop (alla tre, Måns, Måns och Mia)!
Efter erat tjat, eller ja, på allmän begäran ska jag nu blogga lite sporadiskt.

Jag har nu varit officiell New Yorker i en vecka och en dag. Känns jättebra även om det varit omtumlande och nytt.
Mina första dagar i Staterna började i Stamford, Conneticut, där jag i dagarna tre fick lära mig om barns säkerhet och amerikaners sätt att se på barn och uppfostran. Faktiskt riktigt intressant. Och lite halvt shockerande. Att det skiljer sig så från svenskars sät kunde jag inte ha trott.

Väl i familjen kändes det rätt med en gång, trots det faktum att föräldrarna inte varit helt ärliga på vissa vitala punkter. Men detta har jag nu valt att överse och ta itu med.

Har redan varit och fikat på svenska cafeet FIKA, måste ju ställa upp som svensk tänkte jag. Varit uppe i Rockafella Center där jag också började gråta av den rörande och vackra utsikten. Sett 511 scener från Sex and the City. Varit på samma klubb som 50 Cent. Köpt en röd blomma med rosa kruka till mitt rum. (Som redan börjar vissna.. Hur gör man??!)

"Jag" har personlig chaufför vilket jag redan blivit oförskämt van vid. Nästan så jag tycker det är lite obehagligt att åka taxi eller metro när jag inte har bilen (Cadilac Escalade) till mitt förfogande. Detta har resulterat till mils-långa promenader över hela Manhattan. Jag älskar det! Att gå och gå och gå, köpa frukt i fruktstånden, rusa förbi Starbucks som redan börjat göra mig fattig på sin Moca Frappuchino with whipped cream. Åh, denna drog till dryck! Gå och drömma om lägenheterna/husen på Park ave.  ...

Ikväll kommer två bekanta aupairer jag lärde känna från dagarna i Stamford. Dom bor i Hartford, CT. Riktigt drygt då jag trivdes absolut bäst med dom. Asdis och Louam från Island respektive Tyskland. Asdis är förövrigt miss Island och Louam dansar street, ni får göra matten.

Nu ska jag sätta på mig mina sandaler och vandra ut i natten. Imorgon blir det barnkalas då mina tjejer fyller tio (15.40 och 15.42 om någon undrar det exakta klockslaget. Jag vet det. Det har dom låtit mig veta nu. Ett par gånger.) och some serious shopping on 34th street. No more sandals in this city, här ska det handlas klackar!

Hoppas allt är bra med er, så ska mitt nästa inlägg inte dröja så mycket som det gjorde mellan detta och mitt första.
Ciao.

RSS 2.0