Helgen,





Jag och Telma träffades sent hemma hos henne och drack en flaska Syrah, sen mötte vi upp Jonathan på Megu. Superhypat Soho-ställe där han spelade i fredags. Han var grym. Såklart. Stolt kusin.
Vi var dock så sent ute och hade lovat att festa med Hesh och co så vi rockade ett tag, sen vidare till Hesh apt där vi skålade i en gammal favorit, rosé champagne. Får mig alltid att tänka på Singapore. Alla mysiga vinbarer där jag insupit ett och annat glas just rosé champagne. Hesh´s lägenhet är helt underbar. Penthouse i east village, super stilrent och med en takterass större än min lägenhet. Hans summerparty´s är kända i halva stan. Och hans konst! Älskar konst på konst.
Hängde där och partade ett tag. Sen vidare till Gold Bar. Så snygg interiör! Väggarna är dekorerade med guldiga döskallar. Så ball. Skulle man ha hemma på vardagsrumsväggen.

I lördags möttes jag, Malin och Matilda upp för en sen, väldigt sen, klockan 6pm sen, brunch. Matilda bor i LA och var på besök över helgen så det var kul att höra lite Hollywood skvaller. Gick till superkitchiga stället Yaffa Café. Bara leopardmönster och plastblommot och gaypersonal. Älskart. Åkte sedan hem till Malin för snabb omsvidning och lite makeup-förbättring och begav oss till.. damdamdamdaaaam, the Ward. Innan jag ens hann fram till baren hade Ryan en Stella till mig. Lyx. Drack ett par öl men redan vid 11 var jag trött och gick till Telma och åt pizza och somnade framför Zoolander. Så skönt att ha en lugn myslördag.

Söndagen blev lungare ändå, promenad genom hela east village, brunch på mysiga East side café i Alphabetic city följt av bio, Role Models. Äntligen en bra rolig film! TACK! Vi gick och såg hypade Twilight herromdagen, med höga förväntningar. Jag menar det skrivs om filmen i varenda tidining här, så lite bra måste den ju vara tänkte jag. Men NEJ. Vilken smörja. Billig skit. Men åh så vacker Edward är... Wow! Han gjorde att vi satt kvar till filmen var slut iaf..

 
Åh, vad jag längtar till värme. Kikade på bilder från Barcelona från december förra året. Då satt jag i tshirt i park guell...
Dock har helgen varit super, sol sol sol, även idag. Har kunnat gå i skinnjacka och sjal utan att frysa. Suttit på parkbänk och druckit kaffe i LES. Inte helt fel.

Nu ska jag gå Central Park runt. Min runda jag brukade gå med Zoe, lite ledsamt att gå själv. Ska sno en av ungarnas ipods (jag har ju inte köpt någon än, slarver) så är jag ok. So long kamrater.
Kramar!

Hemma hos Hesh.


J rockin´the tables.


Me and J


HAPPY FRIDAY!


FRIDAY!

Veckan har som vanligt rusat förbi, nu är det FREDAG! Woo woo!
Jag och Telma har hållt oss bra hela veckan fram till igår, gällande no alcohol. Men gisses, torsdagar i NY är ju bäst. Vet inte vad det magiska är, men något bra finns i luften på torsdagar. Igår även regn. Jävla massa regn. Så mycket regn att det mer var som en vägg med vatten, än droppar från himlen. Jag trotsade regnet och mötte upp Jonathan för ett butiksmingel i Soho, GirlCat. Åt ost och drack vin och provade underbara blå kappor och fina sidenklänningar. Snacka om ha-begär. Efter ett par glas vin på tom mage började jag tom fantisera om att 500 dollar inte är så mycket för en kappa EGENTLIGEN. Jag menar, jag kan ju aaaalltid ha den kappan och blått tröttnar man ju aaaaldrig på. Förnuftet tog sig dock till fånga, eller nej, min smala plånbok tog mig till fånga. Ingen ny kappa. Men en grym burrito på Habana Club blev det iaf. Runt 10 åkte jag och J vidare till en dansföreställning. Han skulle fota och jag fick helt plötsligt hoppa in som fotoassistent. Aka, ta hand om J´s väska. En fantastisk modern dansshow bjöds det på. Lite för modern för min smak, men så himla bra. Nytänkande. Dramatiskt. Komiskt. Tragiskt. Föreställningen hölls i ett fantastiskt loft på Mercer och Grant. Tänk om man hade bott så.. Med dansstudio som vardagsrum och vardagsrum som studio. Me lajki. Blev så tagen av alla moderna dansare att jag tog av mig skorna och började göra "fin fot, ful fot"-övningar för att känna mig lite mer hemma. Har alltid sagt detta men det tåls att säga igen. Dansare är det bästa folkslaget (jo för det är ett folkslag) i heeela världen. Fylld av dansglädje och värme i den ruggiga ny-natten haffade vi en taxi tre kvarter bort och mötte upp Telma och DeMacio för lite drinkar. Beställde öl av J men han kom tillbaka med champagne. Duktig kusse!!
Idag har det inte regnat lika häftigt, men kylan börjar komma tillbaka. Ändå älskar jag denna stad. Är helt fantastiskt, Jag är så extremt beroende av väder och vind. I vanliga fall blir jag deppmonstret efter två dagar utan sol, men här lyckas jag hålla humöret uppe och faktiskt tycka det är mysigt med regn, blåst och korta dagar.
Ikväll bär det av till Tribeca, J spelar på en riktigt cool klubb. Jag och Telma ska dit och supportra. I helgen ska jag fota massor. Hoppas kunna låna Dan´s kamera och ge mig ut på 5th ave som är helt magnifik just nu. Juldekorationer x1000!! Stenportsgatan i Lidköping, gå och lägg dig.
Idag fick jag en tidig julklapp av Jim och Isvari. Två biljetter till Radio City Hall´s Christmas Spectacular! På onsdag kl 8pm sitter jag och Telma front row och tittar på kameler och cancan-dansare till julmusik. Underbart!!


(Måste tyvärr meddela att familjelivet är upp och ner. Anitra kommer inte få fortsätta skolan efter nyår. Hon har varit hemma två dagar denna veckan med mig, vilket har lämnat mig med henne instäng i lägenheten 10 h per dag. Inte kul. Tara har än en gång börjat bete sig extremt aggresivt, speciellt mot mig. Denna kombination gör min levnadssituation ganska osäker just nu.. Samtidigt försöker jag väga upp detta svåra betende från barnen med att jag känner mig otroligt mycket närmre Jim och Isvari. Men det är svårt. Jag vet att dom lider mest, såklart. Det ursäktar dock inte att jag får dra ett jäkla tungt lass. Kan skriva en C-uppsats om detta, men nej. Inte ikväll. Massa kramar till er där hemma. Saknar er alla!! )

GRATTIS MILLE!!



Grattis lilla stora Milton. Finaste 1åringen. Kan inte begripa att det är ett heeeelt år sedan mamma ringde mig på spanskalektionen i Barcelona och berättade att jag blivit moster. Hela min klass sjöng och jublade för jag hade suttit på helspänn hela den veckan med mobilen liggandes intill mig. Varje dag var det samma ursäkt till varför min mobil ringde på lektionstid. "Lo siento, Marta, pero NECESITO tener mi movil aqui porque mi hermana.. usted sais". Efter glädjebeskedet gick min klass och lärare Marta ut och firade och skålade i ett glas sangria. Då visste jag inte ens hur underbar du var, men jag kände det. Jag kände det redan då du var i mammas mage. När jag var med på kontroll på Guldvingen och för första gången fick höra dina hjärtslag. Den känslan var helt magisk. Det var också då jag förstod vilken stark, tuff kille (visste att du var en kille heeela tiden) du skulle komma bli. Saknar och älskar dig Milton och längtar till att lära känna den coola kille du nu är ännu bättre.

The tsunami..



och jag. Precis innan vi skiljdes åt. Jag, Telma och ev Greg och Hesh har dock redan börjat boka in vår Coloradotrip. Hey, vinden och snön i NYC gav mig mersmak. Nästan.

Igår tog vinden över staden..



..och lämnade mig förkyld. För att föklara hur sjuuuukt mycket det blåste igår kommer här bildbevis. I mitt hus satt denna skylt. Det blåser alltså så mycket att dörrarna inte går att öppnas utåt. Fy. Ush. Kallt.

Let it snow..




I lördags kväll kom den. Snön. Mysigt. Men kortvarigt. Skönt.
Blev taxi till Lil´frankies 10 gator från Telmas apt. Janna var med, en svensk aupair. Var en supermysig lördag, drack mojitos och åt världens godaste pizza på Lil´Frankies föjlt av obligatorisk Stella på the Ward. Behövde andas lite efter fredagen. Zoe´s going away party. I torsdags bestämde hon sig. "Jag drar till Colorado och är skidinstruktör i 5 månader." Jag har ju vetat att hon har haft jobb där och tankar på att gå igenom med sin skiddröm sen första dagen vi träffades, men samtidigt. Vi har umgåtts dygnet runt sedan 7 veckor och de senaste två veckorna har hon ansträngt sig för att stanna kvar i NY. Men så blev alltså inte fallet. Vilket har varit jättejobbigt. Saknar henne redan så himla mycket. Men tittar jag på det hela objektivt så SKA hon åka. Tjejen har bott i NYC i 23 år, aldrig gjort ngt annat. Hon behöver det här. Och som mamma alltid har sagt till mig, så sa jag till henne; "Du kan alltid komma tillbaka, men åk, testa!". Men jobbigt var det. 
Partyt blev dock riktigt lyckat, inga senimentala miner eller tårar, bara många lyckoönskningar och kramar. Plus att Hesh och co officiellt adopterade mig till gänget. Skönt att inte mista även dom.

Hjälpte Zoe att packa ihop sitt liv på två och en halv dag. Inte illa. Shoppade loss i hennes garderob också, kom hem med en ny Burrberry duffel, x antal partyklänningar och en svart casmireklänning. Lyx.
Appropå lyx, i torsdags var jag bjuden hem till Malin och hennes familj i deras 5våningars town house på upper east side. Var en tjusig tillställning med för många pojkar så jag och Telma kom till undsättning. Var jättetrevligt, minglade och drack vin och åt goda ostar. Blev erbjuden jobb i familjen då Malin åker hem i februari. Lockande. Familjen är så skön så det finns inte. Dom kallar min familj "the crazy ones" och har tidigare visat intresse för mig. Fördelen: Lyx. Egen chaufför, egen våning i deras townhouse med egen ingång. Värdmammans garderob och Louboutin skor. Söta ungar. Weekendhouse i Bedford. En blind hund. Familjen reser mycket. Plus åt båda håll, antingen gratis resor eller hemma själv.
Nackdelar: 50 h arbetsvecka. Vara barnens mamma heltid. Fixa ALLT för alla event familjen står för. Vilket är många. Jobba till 9pm varje kväll.
Skit, är kluven. Börjar verkligen tycka om min familj och har absolut hittat min plats här nu. Jag jobbar bara 25h i veckan, slutar senast 8 två dagar i veckan. Schemat är överlägset bättre, plus att min familj skämmer bort mig. Alltid sportbiljetter, konserter, metrokort, gymkort. Hjälp? Vad göra?

Denna vecka satsar jag och Telma igen. Vit vecka. SKA gå bättre än vårt förra tappra men katastrofalt misslyckade försök.
Har redan varit på gymet, ska dit VARJE dag hela veckan. Har redan bokat 3 kvällar med bio och mys utan godis eller alkohol, och jag är så pepp! Ska gå, det SKA gå. Plus att Telma har tagit över Zoe´s babysitting jobb. 4 h om dagen, vilket är super. Heja heja oss!!

Nu ska jag äta lunch, har slarvat extremt mycket med maten det sista. Ska bli ändring. Updatering följer.
Peace.

Ps, T och jag var på bio igår, Four Chritmases, inte bra alls. Se den inte.

Segerkyss..




Här har vi precis fått skivkontrakt efter Paradise City-covern. And we´re called "the Beatuiful and the Others".

Som utlovat..



Bild från vårt uppträdande som slog publiken med häpnad, trånandes efter MER MER MER.

Hel helg i Southport.

Stack på brunch med Jonathan och hans kompis i lördags. Slutade med att jag rund under fötterna lallade hem kl 7pm. Gjorde iordning mig fort fort fort och övertygade Telma att möta mig på Grand Central. Kl 7.34pm gick tåget till Southport. Vi var på g!

Kom fram och blev hämtade av Zoe och Morgan och åkte till Morgans familjs hus. Vilket hus. Helt fantastiskt. Precis vid vattnet. Avnjöt middag och drack syrah vin. Så gott. Sedvanligt var det vilda fajter i familjen Barry. Denna gång ang. kremering eller inte. Vi ungdomar satt vid ett separat bord i ett annat rum än "dom vuxna". Var nog tur. Efter middag gick vi över till en kompis som bjöd på dessert och mer vin. Spelade pool i deras spelrum som förövrigt var större än hela min lgh hemma i Sverige. Var superkul. Horseshoe stod näst på listan, såklart. Blev full utgång tillsammans med några skådespelare från Dodgeball, ni vet han den unga som är lik Jimmy Fallon. Komiskt att se skådespelare och dessa priviligerade människor på en bar som heter the Horseshoe.

Dagen efter åkte vi på en cruise runt om i Sopo (southport) och tittade på alla vackra hus. Sopo är en idyll, ligger precis vid vattnet med underbara stränder och otroligt vackra hus. Men folk som bor där är modest, dom vill inte vräka för mycket. Annat är det i Greenwich. Vi cruisade dit och för att sammanfatta vår konversation under den resan: "Oh my GOD!" Vet inte hur många ggr vi sa omg, haha. Men det ena huset var större och  vräkigare än det andra, vi fann "le petite Versaille" tex. Kanske förklarar lite. Folk i tex sopo ser ner på Greenwich och menar att det är tacky och bara skriker nya pengar. Det är visserligen sant, men det går inte att inte bli förundrad samtidigt. Vi körde omkring i timmar men förmögenheten tog aldrig slut. Läskigt.
Efter vår cruise var vi sådär lagom fresha men tänkte ta ett glas vin innan jag och Telma skulle åka hem. Ett glas vin ja. Blev en barrunda med besök på varenda bar i hela Fairfield och Southport. Var galet. Och så himla kul. På en söndag i CT. Fick ångest över att jag skulle jobba kl 6.30am på måndagen, men esh, hur ofta spelar man lobster-claw-catch i en bar i Fairfield? En jägerbomb till och allt blir bra. Blev ett tidigt tåg hem för mig, utan sömn, bara hem och upp med ungarna. Var ganska avis på Telma, Stephen och Zoe som fick sova dock.

Måndagen var som ni kan räkna ut lugn. Bestämde träff över en kaffe med Jonathan, blev Broadwayshow istället. Ja, tack! Var riktigt bra!! Bartenders i publiken, folk som dansade på stolarna och riktigt bra rock n roll! GIRLS GIRLS GIRLS!!

Igår blev det ännu mer sång, kareaoke-kväll på Dorrian´s. Så himla kul. Influerad av gårdagen blev det "Paradise City". Oh yea, det lät skit. Gjorde om låten också, "Take me down to the Paradise City where the shots are free and the boys are pretty", förklarar Dorrian´s ganska bra. Var mycket uppskattat av ägaren.

Ikväll ska jag enroll till NYU. Blir spanska efter många om och men. Utbudet för dagskurser är smalt och jag känner att jag vill bättra på min spanska en gång för alla. Ska börja plugga "på riktigt" nästa år har jag bestämt.

En trevlig sak, jag har börjat gymma. I alla fall varje tisdag i tre veckors tid och ibland tom onsdagar och torsagar. Känns så skönt att ha en vardagsrutin. Jag känner verkligen att jag bor här nu. Tog ett tag. Men jäklar vad jag trivs. Kom hit och hälsa på mig vetja! NU!
Idag tände dom granen på Rockafeller Center, blev så fint så.

Nu fick jag ett text av min kompis Ritch som jobbar på Urban Outfitter en gata från mig, blir en bio och en öl med han och hans kollegor. Inte helt fel att han en fot inne (och 40% off!!!!!!!!!!!!) på min absoluta favvobutik U.O.
Massa kramar!

PAARTY!!



Och partyt försätter.. Zoe, Stephen, Telma, Morgan och en liten bit av mig själv.

Bästa sällskapet.



Zoe och Telma och jag utanför Horseshoe.

Southports no 1



The Horseshoe!
Här gick skiten ner hela helgen.

Bild på syssling.



Bästa Jonathan som bjussade mig på Broadway show i måndags, Rock of ages. En musikal med enbart 80tals rock. I like a lot!!!

RSS 2.0