Go Knicks!



Även om dom detta var en preseason game och att the knicks förlorade ganska stort var jag så himla impad!
Och imorgon smäller det, serien är igån och Miami Heat är laget att slå. Kan nog bli tufft då dom har toppspelaren Dwyane Wade..  Kul ska det bli iaf!
Det ösregnar ute, trist. Men lite mysigt. Måste köpa regnstövlar.

Du och jag Mill, du och jag. Och jag ska lära dig aaaallt jag kan!



Som att posa, men du slår mig med din coola blick redan. Du kommer bli farlig för flickorna.. om du inte redan är det?
Som att dansa, även där liggar jag snart i lä.
Som att sjunga lilla lilla milton låten.
Som att .... eh, kom hit bara!

Saknar denna plupp så det gör ont....



Mille, kom hit!! Ta med mamman och pappan också. Saknar dig för mycket nu!!

IKEA!



Telmas gigantiska bag med nödvändigheter och min babybag med lika nödvändiga artiklar. När vi kom hem hade vi + Dan Sverige kväll med glögg, julmust, ballerina, bilar och mmm...MARABOU! Men kan ni tänka er, dom hatade julmusten?!

New York kryllar av välkända människor..



Igår åkte jag och Telma till IKEA! På väg dit gick vi förbi en gigantisk folksamling och en hög med pressfotografer och annat löst fotofolk, som var helt till sig.
På trappan längst upp ser ni någon blondin i klänning, hon var tydligen känd. Såg lite ut som Kim Basinger men jag vet inte. Skit, måste fixa glasögon snarast. Har ju i princip gått rakt in i Julia Stiles och René Zellwedger utan att se att det var dom.

I helgen ska jag och Telma gå på en cool visning i Central Park, det är Chanel som ställer ut konst i en jättehäftig byggnad. (Konst = handväskor såklart). SJP och gänget var där i förrgår, så visst måste det vara värt ett besök.

http://afp.google.com/article/ALeqM5ilYnmmrDuXxsyRae9YDc1fhuvuFg
mia jag fattar inte hur man länkar...



http://www.youtube.com/watch?v=mC8JdjGqHfw

Var bara tvungen.

Javisst ja...



Gonzas födelsedagsfest skulle hållas på hiphophaket ATP, men när vi kom dit såg det ut såhär.
Tomt och igenbommat. Polistejp över dörrarna och denna halvt komiska "förklaring" till varför klubben har lagt ner.
Det gjorde ont i mig då dj Premier spelar här var tredje vecka och det var han vi kom för att dansa till. Men men..
Knark är bajs så det var kanske bra ändå. Nej det var det inte. Dj Premier är grym!!!
Såhär grym!!! http://www.youtube.com/watch?v=owuW0Fjb4Kg

Min favvobartender/sångare i bandet Des Roar.



Bandet har 4 medlemmar, 3 av dom jobbar på "vår" pub, the Ward. Dom stack från jobbet för att lira i en halv timma, sen tillbaka och förse oss med löjliga mängder shots och öl. Vi tycker om dom, mycket. Inte bara för gratis drickan. För gratiskonserten också ;)
myspace.com/desroar

Nu ska jag till Telma, igen, och ha dartkväll. Tisdagkväll = Dartkväll.
Tjo!

Konsert i Soho, halva Telma, Dan och jag.



Gonzas födelsedag var i söndags, detta firades med utgång igår, gick först på konsert med Telma och Dan, sen vidare med Susanna, Gonza och Theresa. MYCKET KUL! MYCKET DANS! GRYMT!

Raisa på besök hos mig, firades med utgång på Tenjune.


En oförskämt stor bukett med rosor stod i lobbyn i fredags, adresserade till..




MIG! MIG! MIG!!!!!!
TACK William, dom är så vackra, förgyller hela mitt rum! Tack tack tack! =)

Taaadaaa!!


Pumpor hitåt!


Var en underbar höstdag, perfekt ljus för fotografering.


Pumpkin pickin in Queens.


Förlorarna dansar the mr. Bean.


Danny letar efter biljarbollar som åkt av bordet.


Paul ger mig Magnum 2000 blicken.


Dan och Lisbet.


Lisbet´s sista kväll i nyc på the Ward.



The Ward har blivit stället att hänga på. Biljarbordet stället att hänga vid, och på. Förloraren dansar mr. Bean dansen på bordet, fast inte om man heter Dan, då breakar man på bordet.
Så himla skönt gäng T och L har introducerat mig i. Igår hade vi middag och drack volleyball vin. Lika gott och billigt som den oranga eteiketten säger. Sen till the Ward, kom hem 4 upp kl 6 och gick och tränade med min p.t. direkt efter att jag lämnade tjejerna på skolan. Med andra ord, jag är trött.
Sova lite nu, sen ta tag i dagen!

Varmt och sol, men hösten är här.



Träden börjar skifta i vackra färger och löv ligger på marken, trots värmen, och jag börjar nästan längta till höst. Kan inte föreställa mig hur fin parken kommer vara när alla träd börjar likna detta. 
För dom intresserade är det på denna bro Carrie möter Aleksandr Petrovsky den där gången han ger henne en fin låda med choklad. Jag är en tönt. 

Empire State Building och Lisch-träff.




Hade planerat utsikt från E.S.B, men kön var 2 h lång så vi beslutade oss för att gå upp till Grand Lawn i Central Parc för att möta Andreas som är här på besök. Andreas och jag gick i samma klass i ettan och han fick då min mamma tårögd med sin sång och pianospel på vår julkabaret. Han är musiker och är i staterna för att shoppa gitarrer. Tufft. Det tog oss dock två timmar att promenara upp genom hela manhattan, så vi hann säga hej och hej då. Hoppas jag ser honom på en kapp koffe imorgon. Jag och Ásdis njöt dock av parken i timmar efter att Andreas med vän fortsatte med att utforska stadens utbud av guror. Det har varit 25 grader varmt sen i onsdags så vi låg och solade och gick igenom parken efter Sex and the city inspelningsplatser. Hittade flera, och ja, det är lika fint som på film. I hjärta NY.

Min coola margarita med lysrörs-drinkpinne och snygga ben.


Radio City Hall.


Ray Lamontagne!!




Var på brunch med Lisbet och Telma i the Village på förmiddagen, och hade mys hos mig med en flaska rosé, innan helgens höjdpunkt: RAY!
Var bara så himla fint och bra och underbart och mysigt och vackert. Han har en av världens finaste röster. När han sjöng "Trouble" stod hela publiken på 6000 pers upp med sina lysande drinkpinnar i luften. Magiskt! http://www.youtube.com/watch?v=KrZkaj37kA0

Efter konserten gick vi till Juniors och åt pasta och deras berömda cheesecake som förtjänar all beröm. Gud så gott. Perfekt avslutning på en perfekt dag. Tack Ray. Jag är kär.

Girls night out.




Ásdis Svava kom till stan redan på förmiddagen, men jag jobbade till runt 6 så vi (jag, Telma, Lisbet och Ásdis Svava) möttes upp utanför vår första anhalt, High Bar. Ett riktigt trevligt ställe, rooftopen på 49th and 8 ave. Påminnde om "the Loaf" i Spore, det var tider det Mia. Sedan drog vi vidare till Kiss and fly i the Village, bra klubb med massa dans och champagne. Lisbets date kom från ett privat rum där han festade med NYC Mayor Bloomberg som bjöd oss på en flaska skumpa. Trevlig karl. Sedan drog jag och Ásdis vidare till 1 Oak, riktigt inneställe med jättebra musik där vi dansade till natten blev morgon. Avslutade på McDonals som väldigt lägligt ligger i min byggnad. En kille stoppade oss precis innan vi gick in på Mc, och utbrast: "-Are you seriously going in there??!" Hm, det var inga råttor (vad jag vet) i mina pommes iaf så vi var nöjda ändå. Serioulsy. Sen var det god natt och god morgon.

Raquel och jag gör NYC.




Mötte upp Raquel och hennes mamma på fredags förmiddagen för sightseeing och lunch. Vi hann med presentshopping, Chrysler Building, Grand Central, Public Library och jättegod lunch på en brasiliansk (självklart) restaurang "Sofierra". Var helt underbart att ses igen, tårar vid "hej", vattenfall vid "hej då". Ikväll är hon på Madonna. Jag är inte alls avis. Imorgon flyger hon tillbaka til Brasilien. Ush. Men jag VET, vi vet, att vi kommer ses igen!

Bloggar från president debatten



Detta kommer nog lite överraskande men..
Min värdmamma är ett tungt namn i politiska sammanhang och var inbjuden till debatten ikväll, men hon kunde inte gå så jag fick turen att sitta på hennes plats. Första bänk i debattpanel C.
Såg Obama ställa McCain mot väggen och vice verca men blev tillslut trött på att McCain hela tiden svarade frågorna med:
"- I have the answer for you my friends." på ett sådär viskande omysigt sätt, så jag gittade hemåt.
Väl hemma tänker jag: Vem sjutton kommer vinna?? Tycker det är ett otroligt svårt val att förutse trots Obamas övertag. McCain värnar hela tiden om familjen och landet medan Obama mer säger som det är, och det är ju inte lika kul.
För mig personligen är valet enkelt men jag tror det kommer bli ovisst och jämt. Nu ska inte jag tro att jag är så värst politiskt medveten bara för att jag fått närvara vid en president debatt här i USA, så jag slutar mina utlägg om det här och nu.
Men det är spännande, så mycket kan jag säga säkert.

Nu ska jag kolla på Sex and the City filmen för lite mer underhållning, tack .
"I curse the day that you were born!!!"

Partaj på Souk..




..i East Village, här med Kajsa och finska balettdansösen Elina. Vi hade jättekul och fick god mat och obegränsat med Sangria och Margaritas. Farligt värre då Margaritas är en av mina absoluta favvodrinkar. Tappade räkningen efter xxx antal..
Efter Souk drog vi till Antiqe där vi dansade på äkte stureplanvis, Kajsa vi ägde!! Kom tom fram två killar som berömde våran stil, speciellt mitt vattenspridar-move och våran kebabrulle-dans. Den ena killen kunde inte komma över att jag var så läskigt lik en svensk tjej som heter ... Theresa Tott! Detta börjar nu bli jobbigt iom att jag fått höra om denna Theresas likhet med mig 100 ggr. Inte bara från folk i Sverige, utan i Barcelona och nu NYC. Det ännu knäppare är att Theresa Tott känner MIN Theresa och mina Hanna och Josse, efter förra året när dom alla bodde här i NYC som dansare.
Ännu mer bisarrt blev det, då en av dessa gossar visar sig vara Hanna´s mycket tveksamma ex Rob. Helt galet. När vi kom fram till detta var konversationen som följande:

"Sofie: -OMG!!!!
Rob: -OMG!!!!
Sofie: SERIOUSLY, OMG!!!! Well, perhaps we should just say goodbye right here?
och Rob nickar och säger:
-Yeah..."

Världen är bra liten.
 

Raquel kommer till NYC!



Raquel från Brasilien kommer hit!
Vi träffades i Barcelona, på Don Quijote, och hade varandra vid "hola". Var sedan ihopklistrade de två veckorna hon var där och min spanska blev märkbart bättre då vi vägrade prata engelska med varandra. Raquel är jurist och jobbar i en domstol i Brasilien som högsta domarens högra hand. Imonerande, bara 27 år gammal! Och tjej! I Brasilien! Cool!
Nu kommer hon hit och ska göra NY med mig. Och med sin mamma.. Haha, dom har ett hektiskt schema men vi har lyckats klämma in ett par träffar. Men jag är så avis... Dom ska på Madonna!!! Och det ska inte jag...
Ásdis Svava kommer hit till helgen med, och vi ska trösta oss med Ray Lamontagne (http://www.youtube.com/watch?v=KrZkaj37kA0) istället för Madonna. Kanske inte helt så hippt men 6x så billigt. Vi har fått ganska bra platser i Radio City Hall så det ska bli kul! Sedan ska vi leka turister med ALLT vad det innebär. Jag har redan bokat en cykeltaxi och fixat en turist-guide över Central Park, och skrivit upp oss på listor för fria middagar och partaj hela helgen. Plus att Telma och Lisbet kommer hem från Miami. Kommer bli en BRA helg exclamation mark

Nu ska jag kirra mac and cheese och frossäta i två dagar till, för på onsdag ska jag träffa min p.t (personliga tränare står det för pappa) och därmed börja mitt "nya liv" med nyttig mat och bra träning för att bli vältränad och snygg. Ha, någon som vill slå vad hur länge det kommer att hålla? Min p.t är förövrigt dansare och cheerleader för NBA Basketlaget New Jersey Nets och blev mycket interesserad då hon fick reda på min dansbakgrund.
"-Wow, I have to check you out, perhaps I can introduce you to a couple of people and have you to try out for the team??"
Hjälp! Jag kan ju inte dansa längre.. Jag erkände ju inte direkt att jag inte dansat på nu två (!) år och får andnöd när jag springer över övergångsstället.. Vad har jag gett min in på?? Oj, jösses, jag måste bli bra igen!!

Ikväll bär det av till Kajsa för Gossip Girl, the Hills och vin, sen middag och efter det utgång, kul.
Tjo!

South Street Seapoint och Indisk festival..



Efter en heldag på Starbucks och stan med Malin (aupair från sthlm jag träffade förra veckan, grymt skön!) åkte jag och mötte upp familjen i south st seapoint. Det var indisk festival idag och alla gator runtom var avspärrade och var fulla med indier, musik och underbar mat! Så det var inte bara polens dag idag. Och indierna visste lite bättre än polackerna hur en festival ska gå till..
Vi smakade på nästan all mat, samosa, gosa, kikärtsröror, kryddblandningar, massa korianderrätter (som jag verkligen tyckte om för en gångs skull, har alltid haft svårt för koriander), sockerpannkaka, allt. Isvari visade runt och vi åt även sydindisk mat som skilde sig markant från nordindisk. Den sydindiksa maten är den maten hon är uppväxt med i Sri Lanka.
Var så kul för tjejerna, vi sprang runt mellan alla stånd och dom var fast beslutna att hitta veg. mat till mig. Vilket inte var svårt alls. Så jösses vad mat jag åt.
Efter matstånd gick vi till bryggorna och tittade på fyrverkerier och de 4 artificiella vattenfall som en dansk konstnär låtit sätta upp runt om Manhattans udde. Jättehäftigt!
Flickorna fick sedan hoppa i såna där ställningar ni vet, man sitter i en sele med två gummiband fästa i två höga stolpar, så studsar man högt upp. Tufft. Tills han som ägde det tog tag i Anitras ben och gav henne extra sjuts.... OMG, hon flög 20 meter (nästan...) upp i luften och jag trodde hela ställningen gick sönder och satte hjärtat i halsgropen när jag såg henna försvinna i syn. Men hon kom tillbaka till marken superglad, tydligen var det sista studset. Men hjälp vad rädd jag blev vilket Isvari tyckte var jätteroligt. Ha...
Nu ska jag kolla Gossip Girl.
Tjo!

Chrysler building..



Chrysler Building är en av mina favoritbyggnader. Älskar det faktum att den är skymd om du står precis nedanför den. Jag går förbi C.B varje dag på väg till flickornas skola, och varje dag ser jag turister som vrider och vänder på kartor för att hitta den.
"-It´s suposed to be right here??!!" Hehe.. And I never tell...
Från Parc ave. och 42st syns den såhär fint!

Eller...



..dessa ståtliga polska landsmän. Och detta spärrade dom av hela 5th avenue för. Säger då det.

Ha, eller vad sägs om denna häftiga?


Polens dag i NYC..



...med inte allt för flådiga kortegevagnar. Här ser vi en pimpad husbil.

Infekterad fot och doktorbesök...



Det var ju en tjockis som trampade mig på min ankel i torsdags. 2x1 cm slets bort och lämnade ett flera mm djupt sår. Hjälp vad ont det gjorde. Sen dess har det värkt och varit väldigt ömt och i förrgår svullnade foten och halva smalbetet upp något enormt! Så det var dags att ringa farbror doktorn. När jag ringde var det första sekreteraren frågade:
"-Vad har du för försäkring?" Inget, vad heter du? Hur mår du? Nej, försäkring före allt.
Idag stapplade jag dit och fick börja med att skriva under 10 sidor med försäkringspapper om allt så ingen ska kunna stämma doktorn. Haha...
Väl inne på doktorns rum började jag med att ursäcka att jag tog deras tid nu när jag tyckte det inte var så svullet längre, nästan halva svullnaden försvann natten till idag. Men dr. Horowich såg stora röda fält på hela foten och halva smalbenet som jag inte hade lagt märke till innan och berättade också att jag hade hög feber vilket är ett tecken på infektion. Inte konstigt att jag varit så trött sen det hände.
Nu har jag fått massa antibiotika så om 7 dagar ska det vara bra! Kändes skönt att få det kollat men lite trist med räkningen bara..

Tröstshoppade med Marlene (vår underbara nanny!) på Victoria Secret.
Var även på playdate idag med en tjej från Anitras klass. Supermysigt. Hennes familj har precis fyttat till city från westchester och bor nu i ett helt fantastiskt town house på 86 east side. Mitt drömhus!! Fick träffa båda hennes föräldrar och ville nästan fråga om dom ville adoptera mig till deras familj istället för den jag har nu?! Dom var så engagerade i barnen och var så mysiga mot mig, vi åt tillsammans och bakade.. Sånt som min familj aldrig aldrig gör. Ush. Dom verkade så vettiga för dom hade inte velat bo i city för att undvika privatskolor men när deras dotters publicschool tillslut hade klasser med 40 ungar i så gick det inte längre i och med att hon också har diagnosen.

Igår var jag med Telma och Lisbet igen, åh, vad jag vill bo i the Village eller Soho. Gick ut med deras room-mate och alla hans vänner då han var hemkommen från Europa, så alla ville fira hans återkomst. Var så himla kul! När Lisbet började dansa mr. Bean dansen på biljadbordet kände jag dock att det nog var min Que, och drog mig hemåt.

Hoppas ni mår bra, kommentera gärna, känns vettigare att skriva när/om det är någon som läser haha..
Och Mia jag ber om ursäckt för att jag postade en bild på min fot. Lite äckligt kanske. Och Hanna bli inte för rädd du heller. Den attakerar ju iaf inte.. Hahah..
Åh, herregud i måndags när vi var ute var det en kille som dök ner under Lisbeths stol, tog av henne hennes sko och började kyssa och slicka på den!??!??! Det finns många konstiga männsikor i denna stad... Jag säger då det.
Tjo!

Shopping i SoHo..




..resulterade i denna coola mintburk, är lika stor som en riktig kontroll, skitball! Något som Frida skulle tycka om tror jag?!

RSS 2.0