FRIDAY!!

Hej,
Fredag, igen. Ruskigt vad tiden går fort. Är snart min födelsedag, längtar till att få öppna paketet jag fått av moms och pops. Vet inte om jag läntar till att svara "23" på frågan "Hur gammal är du?". Skönt med NY då den frågan visar på ohyfs. I Sverige är det något av det första du frågar när du träffar en ny människa.
"Vad heter du? Vad jobbar du med? Hur gammal är du?"
Skulle du påbörja den utfrågningen till en amerikan skulle personen i fråga fly dig.

Igår var det en sån där perfekt, krispig, solig NYC dag. Älskar stan mer än någonsin sådana dagar. Kan knappt bärga mig till våren kommer, uteserveringar, parken, vårkläder, dricka moccafrappucino utan att frysa, öppna skor, häng på parkbänkar. Love it. LÄNGTAR.

Ikväll blir det fredagsmys med Paulina, Asdis, My och Caroline, P´s polare från Berkley. Blir nog middag och sedan skvaller på ett supermysigt Hookah café i East Village. (Hookah = vattenpipa). Får se om Paulinas rumskompisar kommer med ut. Skönaste gänget. Kyle, Dallas och Jon. Kyle är en sån skön kille, han är skejtare och ser supercool ut, han är bara 21 men ser ut som 34. Han flyttade precis hit från LA. Ok, föreställ er denna coola skejtare framför er. Föreställ er nu min min när jag fick reda på vad han jobbar med här. Professionel jazzmusiker. Jorå. Lite kul. Samma med Dallas. Han är tuff och har tatureingar ÖVERALLT. Stenhård. Ser ut som en kille som inte bryr sig om varken det ena eller det andra. En riktig slacker. Vad gör då Dallas? Jo han är Real Estate Broker och blev befordrad förra veckan för sin skicklighet i branchen. Jaharå. Jon är och gör precis vad man tror iaf. Han är på bilden där vi gör ganstertecken här nedanför. Han jobbar med fashion marketing och är just nu på Juicy Couture.

Imorgon ska jag och Malin åka upp i ett skelett till en ny skyskrapa. En kompis till Malin som också  jobbar med Real Estate bjöd med oss. Hjälm på. Låt hissen hålla! Ska bli kul.

Hoppas allt är bra med er, jag uppdaterar kvällen i helgen.
Kramar.

Ps, för er som undrar hur min träning går. BRA! är svaret systrar och bröder. Jag är där varje tisdag och torsdag minsann. En morot (absolut inte anledningen) är att NYC snyggaste kille jobbar där. Höhöhö.


Lite snett till vänster..



Här har vi midtown framför oss. Lovely. Vad säger du nu då Anna?? Va? Va? ;)
Nu ska jag bege mig ut i detta hav a lampor, först till 34th st för lite nödvändig shopping av ett tränings-linne, sedan till Starbucks för kvällsthe och läsning av min bok. (Inte min insult bok dock, utan Camilla Läckberg. När jag är klar med den deckaren ska jag införa mitt nyårslöfte. En engelsk bok i månaden.)
Hoppas allt är bra med er. Kramar!!

My view.



Detta ser jag när jag kikar ut genom mitt fönster. Inte fy skam. Är faktiskt ännu finare in real life. Min kamera kunde dock inte prestera bättre genom en glasruta än såhär. Fint va?

Whoho!




It´s official! Jag är nu student på NEW YORK UNIVERSITY! Kan ni förstå? Ja! Så kul det ska bli att göra något annat än att hämta och lämna ungar på veckorna. Börjar med en klass i spanska, ska bli skönt att fresha upp den, sedan går jag vidare till buissness i maj. Ska ta pulsen på skolan ordentligt och se om det är en skola jag kan tänka mig att skuldsätta mig i. Var med min vän Todd hos hans bekanta förra veckan och pratade då med Ellen, som hade gått på NYU. Hon sa att det är det bästa och roligaste hon har gjort. Att NYU ligger i dom mysigaste områdena i stan är ju inte heller helt fel enligt mig. Min spanska kurs är i ett av husen i Tribecca. Spännande.

Idag har jag och Malin hittat en underbart fik bara tre kvarter från mig. The Tea Cup. Så himla mysigt med 100000 olika sortes teer, scones, bakverk och fint porslin. Jag åt bananscones och drack indian chai the. Jag fick även en påse (en stoor) djungelvrål av Malin. Passande i och med att jag precis klämt i mig alla salmiakbalkar Hanna gav mig. Så jäkla gott.
Nu ska jag till gymmet och springa bort min scone, sedan hämta mina barn på deras gym. Kvällen kommer bli lugn, funderar på att gå till biografen och se en skön film. Ja, så får det bli
Hoppas allt är bra hemma och var i världen ni som läser är.
Många kramar!
NYU student 2009, Sofie

Smakprov.


Min nya överlevnadsbok.



Jag ska bli en såndär rapp jävel har jag tänkt. Behöver dock lite hjälp på traven så att säga. Därflr är denna bok som gjord för mig. I samma serie finns också "Breakups and rejections", "Excuses and lies", "Picups & Come-ons" and "Holiday Remarks & Replies". Jag kommer bli hur rolig och rapp som helst med dessa böcker. Yes!

Hardcore.



Jon och jag övar ganstatecken. Ganska tufft va? Och ni ska bara se handshaken! Farlig.
Lördagen blev jättelyckad. Mingel hemma hos Paulina med Malin, Asdis, Dallas, Jon och jag. Sedan vidare till Ky och SV för att crasha på klubben Kiss and Fly. Kiss spelar den bästa house musiken i stan. Alltid bra drag där.
Mötte upp Paulina över en falafel igår, blev häng hemma hos henne med Budlight och killarna. Perfekt avrundning på en skön helg som banne mig gjort mig frisk(are). Gött.
Nu ska jag städa mitt lilla rum och fixa krubb. Sen blir det att hämta mina barn. Ikväll ska jag och P härja runt i Soho och i the Village. Har inte varit där på ett bra tag så det blir mysigt. Hoppas allt är bra med er alla hemma.
Jag har fortfarande inte beslutat mitt hår-öde. Ska jag våga möta saxen eller icke? HJÄLP. Mia du lider ju av samma frisörskräck. Vad är dina åsikter i frågan?
Peace

Titta!



Jag börjar få långt hår igen! Det är slitet, men låååångt =) Jag borde verkligen klippa mig. Har gått ett år sedan hårmassakern i Barcelona. Ett år. Och jag har inte gjort något alls med mitt hår sen dess. Men jag är rädd. Jag har fått frisörskräck. Jag skojar inte. Jag har bokat tid så många ggr, men ballar ur dagen innan. Eller timman innan. Jag tänker "tänk om det onämnbara händer igen??" "Maskopi bland frisöker, klipp av Sofie hennes hår!". Tönt- tänk men helt sant.
Ska jag ta mod till mig och ta tag i det hela? Vad tycker ni? Mamma? Hjälp.

Mitt favvocafé,




Café Lalo har öppet alla dagar i veckan, till 2am på vardagar och 4am på helger. (Cafét är känt från filmen "You got mail", och är en klassiker på upper west side, med det bästa utbudet av tårtor i hela stada) Perfekt ställe att avrunda en middag, en sen biokväll eller en misslyckad utgång. Borde gått dit igår... Vill gå dit nu banne mig.
Gårdagen:
Gick jag och P ut, vi var skittaggade. Åkte hem till P med vin, stod och pumpade med näven och partade. Sedan vidare till P´s kompis. Där skulle vi fortsätta mingla och parta innan Pink Elephant. Men det var här kvällen började visa upp sitt trökiga ansikte. När vi kommer in i läghenheten är det 3 killar och 25 (!!) tjejer. Hm. Minglade där ett tag tills vi i samlad trupp begav oss till Pink. Ni kan ju föreställa er projektet haffa taxi. Väl på klubben var det jag och P och två tjejer på ett podie som dansade. INGEN annan. Hela klubben var fullpackad, men död. Musiken var super men nej, stämningen innfann sig inte. Vi försökte allt! Efter en och en halv timma gav vi upp. Hem hem hem. Så kan det bli ibland, i NYC, på hotspot klubben no 1, med bästa P som sällskap. Haha. Bättre lycka ikväll!
Ska först till ett mode event i China Town. En artist, designer, ställer ut och har sample sale på samma gång. Ásdis kommer in till stan också så vi får se vad som händer ikväll. Kram hej.

A night at the Plaza.




Igår kom Hanna, Sofia och Annica. Var helt underbart att se dom!! Känndes så konstigt och precis som vanligt på samma gång. Vi möttes upp på deras hotel och gick för frukost, bagel och pancakes. Begav oss sedan till ground zero, där World Trade Center en gång stod. Overklig känsla.
Sedan shopping på Centry 21. Familjen Thiger kan shoppa, I´ll tell you that. Blev ett par strumpbyxor för mig. Inte det att jag inte kan shoppa, tro mig det kan jag. Men i praktiken som det ser ut idag. Nej.
Jag var tvungen att kila vid 1 tiden, skulle till skolan vid 2. På perrongen till tunnelbanan ser jag någon som ser så bekant ut. Vi sneglar på varandra. Sen klickar det. Jag går fram och presenterar mig och då ramlar paletten även ner för honom. Andrew heter han, vi träffades på en bar för säkert två månader sen. Han är kompis med Johnny och jobbar som stylist. Vi börjar prata mode, han kom precis från ett möte med en fotograf ang ett jobb han ska göra snart. Helt plötsligt utbrister han: "-Omg, you´re swedish, right?!"
"-Yes, corect". (ingen mening med att låtsas vara från Thailand här inte)
"-What are you doing tonite?"
"-Grabbing a beer i LES." (för er som inte kan nyc, LES är det mest softa området på hela manhattan. Man kan i princip gå ut och festa i mjukisbyxor och håret i tvätt- tofs och vara en av dom mer uppklädda).
"-Do you wanna come with me to THE PLAZA instead?"
"-Well yea but sure of course i do!" Jag menar, THE PLAZA. Smaka på ordet.

Sagt och gjort, klädkod, coctaildress. Mer dressy elegant then dressy. Dessa klädkoder jag aldrig lyckas begripa skilnaden på. Blev en vit spetsklänning, Genomskilninga svarta strumpbyxor med svarta stay-ups över, svarta höööga klackar, indian-headband och lockigt hår. Andrew var supersnygg, han är alltid lika uppklädd, med fluga och allt. Det bjöds på fina drinkar, mat ifrån Akvavit som var fantastisk (jag åt tom hummer och svart kaviar) tryffelchocklad-klubbor, dansperformence och såklart, skjortor från Eton. Så fina. Världens dyraste skjorta och kända ansikten från skandinavien var också på plats. Syssling Jonathan var på plats och filmade eventet. Jag och Andrew blev intervjuade. Jag var den bästa assesoaren Andrew kunde ha sa han, en svenk brud. Haha. Ska ta reda på hemsidan så ni kan se mig stå och le inför kameran som bara en perfekt svensk assesoar kan.

Idag har jag legat hemma i feber hela dagen och ätit bilar och salmiakbalkar. Fick salmiakbalkar av Hanna och bilar och choklad av världens bästa föräldrar. TACK! Paketet och kortet har jag (faktiskt) inte öppnat än. Får vänta till den 11e.

Imorgon ska jag till skolan och lyssna på när Tara läser dikter. Mys. Sedan gymmet och se om jag kan springa bort min jäkla feber och förkylning. Eller bara sitta i steamroomet eller bubbelpoolen ett tag.

Hoppas allt är bra med er där hemma. Saknar er alla.
Många kramar!
Sofie

Telma lämnar mig!

Idag är dagen jag inte ville skulle komma. Telma åker till Island och är borta i EN MÅNAD. Jag citerar filmen Bride Wars "They havn´t spoken for like a week. That´s like a century in girls years." Yep, it´s gonna be hard.
Igår gick vi och Dan ut på middag, mötte sedan upp med Paulina, Danny och Paul för drinkar. Fortsatte till Williamsburg där resten av gänget väntade. Hade så kul, men det var allt lite, eller ganska mycket jobbigt.
Eh, en månad går fort och jag har redan planerat en massa att göra och jag är så glad att jag träffat P, hon är grym!!
Telma kommer hit en sväng innan en bil tar henne till flygplatsen. Hujeda mig. Hon har LOVAT två saker. Första, att inte titta på filmerna "Confessions of a shopaholic" och "He´s just NOT that in to you". Det är redan "våra" filmer. Andra: Att under inga omständigher, bli KÄR. Nej nej neeej.
K, nu ska jag tillbaka till min tvätt. Sedan till sånglektion med mina ungar. Peace.

Ps, jag lyckades tappa min plånbok på en sträcka av 5 meter, surt. Men. Finns dom som har det mycket värre. http://kajsataskinen.blogg.se/ Får mig att må såååå mycket bättre. En liten parentes också, igår använde jag mitt dykcert som id. Är ju namn, bild och födelsedata på det. Funkade bra. Vakten tyckte det var lite suspekt dock, "So, you´re from Thailand? Is that the deal?" Mitt svar var kort och gott "Yes".

Halvdag i skolan..




I onsdags hade ungarna halvdag i skolan, så vi drog till Dave and Busters och gick lös på alla spel. Tara är GRYM på Dance revoulotion. Hon läxade upp en tjej i min ålder minnsan. Sedan utmanade hon är 2 meter lång 20 någonting stöddig kille. Ha, hon är ball.
Christine, aupairen för 3 år sedan har varit på besök i en vecka. Så i onsdags bjöd familjen oss på middag. Jag, Paulina (aupairen innan mig), Christin, Merlen och famijen gick till Carmine på upper west side Så himla mysigt. Så gott. Så mycket mat. Har knappt ätit sen dess.
På söndag kommer Hanna med syster och mor hit. Ska bli så kul. Har kollat upp lite saker vi kan hitta på. Vi ska ses på frukost och sedan turista på tisdagen. KUL! Har dock förberett dom på kylan. Hjälp. Det är så kallt idag att gatorna är tomma. Helt tomma. Igår och i onsdags var det likadant. Ush och fy.
Såg ni planet som landade i Hudson river? Cool. Alla överlevde. Ett stenkast från Manhattan. Snacka om precision och skickighet från pilotens sida. Min kompis Todd ringde och frågade om jag kunde se planet från mitt rooftop. Hade jag nog men nej, det var för kallt. Så komiskt hur känsliga folk är här. Jag har tagit efter. Så fort det är vind eller regn, nej då går vi inte utanför dörra. Beställ mat och köp in en film. Yes.

Telma har flyttat.




Nu är Telma inte längre Manhattan-bo, utan en Brooklyner. Williamsburger. Hipster. Nästan. Vi älskar hennes nya hood och nya rummisar.

MYS.



Bästaste.

Oh yes sir.



Hotter then hot. I min nya favvoklänning. Efter 12slaget slängde vi oss in i en taxi och åkte till Omar, vän till min vän Todd. Där blev det partaj partaj. Hade galet kul. Tog senare med delar av festen till the Ward där vi mötte upp med Dan, Danny, Paul och gänget. Och drack årets första stella. Naturligtvis. 2009 kommer bli ett jäkla bra år.

SCHAUUUL!


SCHAUUUL är skål på isländska.

HAPPY NEW YEAR 2009!!!!



Precis vid 12 slaget, skålar fin skumpa i vinglas, eh. Gott och kul var det!

Times sq.



Dagen innan nyårsafton begav vi oss till Times sq. Bara för att. Vi såg den. Bollen. Och alla tusen miljoner turister som invaderat NYC.

Finaste julklappen!



Finaste julklappen fick jag av Telma. En underbar klänning från Urban som jag varit och kännt på x antal ggr. TACK TACK TACK!! t, bästa t.

Julbord!!



Vilken fin jul vi hade. Trion på plats i T´s apt. Blev en sen middag. Mysfaktorn var högre än högst. Mycket gott vin, julklappsutdelning, mer vin, kakor, isländskt godis (som är det bästa godiset i hela världen) dans och julsånger. Mycket bra mycket bra.

En av de bästa..



..utekvällarna på ett bra tag ägde rum helgen innan jul. Jag, T och Asdis mötte upp med Vinnie och Tony och några vänner dom hade över från Genevé, på Soho-house. En socialclub där dom är medlemmar. Ni som kan erat Sex and the city vet ju att det var här Samantha fuskade till sig ett medlemskap (hon stal ngn kvinnas medlemskort).
Soho.house är så himla trevligt, på sommaren badar alla pool på rooftopen och nu i vintertider dricker man stans bästa mojitos här. Och patron. Gisses. Jag gjorde bort mig ganska ordetligt när patron kom på tal. Ok, jag tittar smått generat på mtv´s "the Hills" där några av er kanske vet Heidi. Dummare tjej får man nog leta efter. Iaf, hon åkte iväg till Mexico och gifte sig efter x antal shots parton. I samma avsnitt säger hon: "Patron makes me craaaaaaazy, loquo in la caabeeeezzza". Detta imiterade jag givetviiiiis när Tony frågade om vi skulle köra en runda. Bara det att INGEN förstod min ironi och jag tänkte minsann inte förklara vart jag fått detta klyftiga uttalande ifrån. "Hej, jag heter Sofie, är svensk och ganska blåst och jag blit toooookig av patron". Ush, kom och hjälp mig. Det blev iaf det intrerna skämtet för kvällen.
Efter mojitos drog vi till Tenjune, jag har alltid kul där. Tony är en av delägarna, skönt att sitta lite mer ifred och festa på en stor club. Efter min jävligt klantiga kommenter ang tequila blev det några rundor av denna dryck. Resulterade i att vi var ett vääldigt glatt gäng som inte alls visste när det var dags att sluta festa, och vi var dom sista ut från klubben. Men nej, vi hade inte fått nog. Vidare skulle vi. Hamnade i koreatown på den mest dyvie karaokebaren någonsin. 7.30 am nästa morgon blev vi utkastade från karaokebaren, något hesa, men mycket lyckliga. För er som undrar, JA, jag sjung Stand by me. Duett med Tony, och jag måste erkänna, det var så mycket bättre än min förra duett med Simon i Thailand. Även om vi inte blev fotograferade till the wall of (shame) fame denna gång...

Utsikten ja..



Jorå så att deeeeee...

Min o telmas oas..




Här hänger jag och Telma väl valda fredagar. Normandie club. Jim är meddelm så vi utnyttjar hans kort. Helt underbart. På 50e våningen, orangeri, bbq, pool och takterass med stans bästa utsikt.

5th ave


5th ave


RSS 2.0